Beverjegere

Bever er for mange problematisk å flå. Her må dere ta dere god tid. Det er viktig å gjøre en god jobb her. Prøv å få av skinnet med minst mulig fett og kjøttrester. Sitter det fortsatt en del igjen, prøv å skrape eller skjære det av uten å lage snitt eller huller i skinnet. Deretter legges skinnet flatt utover og saltes som forklart under: Salteråd.

Et annet problem vi har under beredning av bever, er bittskader. Dette er skader som er påført fra utsiden og er ikke alltid lett å oppdage når man skal tynnskjære dem fra innsiden. Hvis disse arrene ikke er grodd helt sammen, vil de åpne seg under tynnskjæringsprosessen eller under utstrekking. Det er ikke alltid lett å forstå når man ikke har sett hullene ved innlevering og når skinnet er ferdig beredt er det huller. Ser man på baksiden av et ferdig beredt beverskinn, vil det på en del skinn være hvite halvmåner i læret. Dette er arr som har grodd sammen. På noen skinn vil man finne mange.

Det blir foretatt et snitt ut i fra hull etter forbein og bakbein, dette pga. utstrekking av skinnet. Skinnet vil derfor ikke fremstå som «rundt» etter behandling.